top of page

De Twisted haarband

Hebben jullie ook het gevoel alsof het nooit meer op gaat houden met regenen? We kunnen het niet meer ontkennen: het is herfst. En dat betekent: kortere dagen, langere nachten en kóud!

Ik heb me dit jaar alvast op tijd voorbereid. Vandaag haakte ik een fijne haarband, die mijn oren geheid warm gaat houden tijdens de koude maanden. Ik koos voor een warme, okergele kleur omdat ik die nog had liggen en omdat die kleur helemaal hip is dit najaar!

IMG_20170916_132731

Deze fantastische haarband is heel gemakkelijk zelf te maken. Echt, ook al haak je nog maar kort of niet zoveel, dit is easy peasy lemon squeezy! En je maakt hem zo:

De Twisted haarband

Benodigdheden: – een bol zacht garen – een bijpassende haaknaald – een stopnaald

Gebruikte steken: d – losse = l – keerlosse = kl – vaste = v

EN ZO MAAK JE HET: 1. Haak 19 lossen (of zoveel lossen die je nodig hebt om de breedte te bereiken die jij wil. Zorg voor een oneven aantal)

2. Begin in de 2e l vanaf je haaknaald. Haak 18 v

3. 1 kl. 1 v, 1 l, 1 st overslaan en 1 v in de volgende st. 1 l, 1 st overslaan en 1v in de volgende st. Herhaal dit tot je aan het einde van de rij bent. Eindig met 1 v in de laatste 2 st.

4. 1 kl. 1 v, 1 l, 1 st overslaan, *1 v om de l van de vorige rij, 1l, 1 st overslaan* Herhaal van * tot * tot het einde van de rij. Eindig met 1 v in de laatste 2 steken.

IMG_20170916_133255

Herhaal rij 4 tot de haarband comfortabel om je hoofd past. Eindig met 1 rij v in iedere steek.

5. Leg de band nu plat. Pak 1 uiteinde vast en draai de band 1 keer. Er zit nu een draai in je haarband.

6. Haak de twee uiteindes aan elkaar met vasten.

Tadaaaa! That’s it! Goed te doen toch?

Deze haarband is overigens in iedere steek te maken. Ik heb voor deze steek gekozen omdat deze aan allebei de kanten hetzelfde eruit ziet. Maar ben je nou fan van alleen maar vasten, halve stokjes, stokjes, bobbeltjes, of wat voor mooie steek je ook maar kunt bedenken, probeer het vooral uit!

8 views0 comments

Recent Posts

See All

Kommentarer


bottom of page