top of page

See you at Scheveningen beanie

Heb ik wel eens gezegd dat ik in Den Haag woon? Ja hè? Worden jullie er al moe van? Ik namelijk nog lang niet! Ik ben gek op de duinen en het strand, de gezelligheid van de stad, de mooie wijken, de haven, de verse vis… En daarom heb ik besloten mijn dorp maar weer eens op de kaart te zetten. Ik haakte de visgraat vaste en dacht; wat is er nou toepasselijker dan een verwijzing naar Scheveningen gebruiken?

Did I ever mention that I live in The Hague? Did I? Are you guys getting sick of it already? Because I’m not tired of my hometown yet! I love the dunes and the beaches, the coziness of the city centre, the wonderful neighbourhoods, the port, the daily caught fish… and that’s why I decided to shine a bright light on my little town once again. I made the herringbone single crochet and knew that nothing would be more appropriate than to reference Scheveningen!

Scheveningen is het oude vissersdorp dat ooit opgeslokt is door Den Haag. Zeg tegen een rasechte Scheveninger nooit dat hij uit Den Haag komt, want dan heb je ruzie. Maar ik als import-Hagenees vind het een feestje om op de fiets dit dorp te bezoeken. En bij een bezoekje hoort natuurlijk ook altijd een hapje verse vis!

Scheveningen is the old fishermen’s village that was once swallowed up by The Hague. Never tell a born and bred Scheveninger that he comes from The Hague, because you will quickly swim with the fish. For me, as an import resident of The Hague, I love how I can just take my bike and visit this village. And no visit is complete without a meal of fresh herring!

Dus 1 en 1 werd 2. Van Katia ontving ik heel lief het prachtige Concept Tribu garen en de combinatie van dit garen met de visgraat vaste was zo ontzettend fijn, dat er voor ik er echt erg in had, een muts uit mijn handen rolde. En wat was hij prachtig! De visgraat steek deed me denken aan Elsa, aan winter… Maar dus ook aan Scheveningen. En zo ontstond de See you at Scheveningen beanie. Een heerlijke winterse muts met een heerlijk bijzonder steekje!

So 1 and 1 equalled 2 one more time. Katia very kindly gifted me the amazing Concept Tribu yarn and combining this yarn with the herringbone single crochet ended up being such a joy, a beanie rolled out of my hands before I even knew it. And how gorgeous it was! The herringbone stitch reminded me of Elsa, of winter… But also of Scheveningen. And that’s how the See you at Scheveningen beanie came to life. A wonderfully wintery beanie in this special little stitch!

Maak je eigen See you at Scheveningen beanie met slechts 2 bollen Katia Concept Tribu (of 1 als je een kindermaatje wilt haken) en mijn nieuwste patroon! Klik HIER om naar mijn Etsy shop te gaan (ondersteunt Ideal-betalingen) Klik HIER om naar mijn Ravelry shop te gaan.

So make your own See you at Scheveningen beanie now with just 2 skeins of Katia Concept Tribu (or 1 if you opt for the children’s size) and my latest pattern! Tap HERE for my Ravelry store Tap HERE for my Etsy shop!

71 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page