top of page

Summer Breeze Cardigan

Stel je voor: je loopt door de duinen, een zomers windje waait door je haar en jij denkt; ‘potverdorie, wat fijn dat ik zo’n heerlijk luchtig vest aan heb!’. Ik weet dat dit klinkt als een droombeeld, maar het kan gewoon waarheid worden. Want ik heb speciaal voor dit moment (en ook voor momenten op een terras, op de camping in Zuid-Frankrijk, op je werk, op bezoek bij je schoonmoeder enzovoorts) het Summer Breeze vest ontworpen!

Imagine this: you’re strolling by the seaside, a summer breeze is blowing through your hair and this thought comes to mind; ‘I’m so bloody happy that I’m wearing this airy cardi!’ I know this sounds like a dreamlike illusion, but it could actually become truth. Because especially for moments like these (and for moments of sitting in a pub garden, of being on the campsite in the South of France, of walking around at work, of meeting your mother-in-law and any other moment imaginable), I have designed the Summer Breeze Cardigan!

IMG_20190703_101921404-01

Jaren geleden haakte ik het Barcelona vest van Drops Design (groen hieronder). Ik was er direct gek op. En meer mensen met mij, want ik kreeg van vele kanten vragen of ik niet ook zo’n vest voor hen kon maken. Maar het Barcelona vest vroeg 44 vierkantjes, die ik alle 44 moest haken en vervolgens één voor één aan elkaar moest maken. Eerlijk gezegd had ik er gewoon geen zin in om nóg zo’n vest te maken. Laat staan meerdere. En dus bedacht ik iets dat erop leek, maar minder voeten in de aarde had. Ik maakte een vriendin er gelukkig mee en vergat het vest vervolgens compleet.

Years ago I made the Barcelona cardigan by Drops Design (in green below). I was head over heels for it from the get to. And I wasn’t the only one, as a lot of people asked me to make one for them as well. However, the Barcelona cardigan asked for 44 individual squares, that I had to make and stitch together all 44 at a time. To be honest; I really didn’t want to make another cardigan like that, let alone even more. And so I thought of something that looked like it, but was a lot less of a hassle. My friend was totally happy with it and I forgot about it completely


11914883_1007493785962070_605022232742943892_n

Maar toen was mijn laatste projectje af, had ik al mijn nagels al afgebeten van verveling en wilde ik bijna aan mijn nagelriemen beginnen en vond ik ineens een heleboel bolletjes Rico Essentials Cotton DK in mijn garencollectie. Die had ik ooit gekocht voor een zomertrui die nooit gemaakt is en de bolletjes riepen naar me. En zo besloot ik het grijze vest dat ik ooit voor een vriendin haakte nieuw leven in te blazen. Want als zij het mooi vond, dan zouden anderen dat toch ook kunnen vinden?

My latest project had been completed, I was biting my nails from pure boredom and was ready to start at the cuticles when suddenly I happened upon skeins of Rico Essentials Cotton DK in my yarn stash. I had bought those once for a summer sweater that never happened and they were calling out my name. That’s how I decided to bring the charcoal grey cardigan back to life. If my friend loved hers, others might love one too, right?

Ik heb het patroon voor dit heerlijke, zomerse vest geschreven in drie maten: S/M, L/XL en 2XL/3XL. Voor elk wat wils dus! Zoals sommigen al gewend zijn van eerdere patronen van mij, is er ook hier weer een optie om de mouwen desgewenst langer of korter te maken. Wil je een nog groter vest? Dan staan daar ook aanwijzingen voor in het patroon. Ik heb ervoor gekozen om de schouderstukken en mouwen in een ander kleurtje te maken, maar zoals je aan de foto’s van mijn testers kunt zien, is alles mogelijk en wordt het vest per kleurtje weer een compleet nieuwe, vrolijke verrassing!

I have written the pattern to this lovely summer cardigan in three sizes: S/M, L/XL and 2XL/3XL. Something for everyone! Like some of you may already know of a few of my patterns, there are options to adjust the sleeves if you want to. Do you need your cardigan to be an even larger size? I have put notes to do so in the pattern as well. I personally chose to add a different colour to the shoulders and sleeves, but as you can see in the photo’s of my testers below, everything is possible. The cardigan changes appearance with each and every happy colour choice!

Enthousiast geworden? Het niveau krijgt van mij 2 uit 5 sterren, dus met een beetje haakervaring kun je hem al maken! Je krijgt niet alleen een geschreven uitleg, maar ook een schema. Voor elk wat wils dus!

Klik HIER om naar mijn Etsy shop te gaan waar je met Ideal kunt betalen Klik HIER om naar mijn Ravelry winkel te gaan.

Can’t wait to get started? I estimated the level of this pattern to be 2 out of 5 stars, so with only a little crochet experience you’ll be able to make this lovely cardi! The pattern has not only a written description, but also provides a clear chart. 

Click HERE to go to my Etsy shop Click HERE for my Ravelry store.

IMG_20190703_102054651-01
38 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page